23. února 2012

Použití nažehlovacích lisů


Konstrukce stejná jako u profesionálních zařízení - Používání nažehlovacích lisů
     Co je nažehlovací lis? 

Nažehlovací lis lze používat pro umístění loga nebo obrázků na různé materiály. Trvalých a profesionálních výsledků je dosaženo díky přítlaku a ohřevu Nažehlovací lis vypadá jako velká žehlička, ovšem používá velmi vysoký a stálý přítlak. Nažehlovací lisy lze používat pro různé postupy nažehlování.
 Úprava textilu pomocí vinylového flexu nebo flocku
 Motivy jsou vyříznuty z vinylového flexu nebo flocku a aplikovány na oděv pomocí tlaku a tepla. Například pro fotbalový klub lze vytvořit klubová trička se jménem, číslem a klubovým logem.
   
      Sublimační přenos: 
      Zažehlovací lis touto metodou nažehluje grafiku, fotografie a text vytištěný běžnou inkoustovou tiskárnou. Tisk je přenesen na polyester nebo na materiál s polyesterovým povrchem. Jediným požadavkem je použití speciálních sublimačních inkoustů. Tyto inkousty při zahřátí a tlaku přenášejí barvy na polyesterový povrch. Sublimace je vhodná pro polyesterové oděvy, puzzle, podložky pod myš, dlaždice apod. Upozorňujeme, že je vhodná jen pro bílou a světlé odstíny.
   
      Inkjet flex: 
      Obrázek je inkoustovou tiskárnou vytištěn na flexovou fólii, která slouží k přenesení na jakýkoliv oděv. Jsou vyžadovány jen standardní vodou ředitelné inkousty, které jsou fixovány speciálním povlakem ve flexové fólii. Touto technologií lze tvořit vysoce kvalitní úpravy oděvů, například sportovních triček apod.
   
     Chromablastový přenos: 
      Touto patentovanou metodou se loga a grafika vytisknou pomocí kombinace speciálního inkoustu a papíru a poté se působením tepla a tlaku přenesou na neošetřený bavlněný materiál. Chromablast je zvlášť vhodný tisk realistickými a jasnými barvami na lehký textil v malých sériích.


   K čemu potřebuji nažehlovací lis? 
Nažehlovací lis nabízí mnoho různých možností potiskování. Je vhodný pro profesionální i amatérské uživatele, kteří chtějí realizovat své tvůrčí nápady, jako například:
    * tvořit návrhy na hrnky,
    * tvořit vlastní podložky pod myš,
    * dokončování a úpravu oděvů jako jsou trička, bundy, tílka apod. pro spolky, školy, firmy a návrháře oděvů,
    * profesionální úpravu textilu pomocí fólií flex nebo flock - výhodné pro sportovní kluby,
    * výroba osobních baseballových čepic,
    * návrh utěrek a ručníků,
    * kreativní velkoformátové fotografie na koupelnových nebo kuchyňských dlaždicích,
    * vytvoření vlastní kolekce tašek.
   
   Jaký nažehlovací lis je vhodný pro moji činnost? 
Nejdůležitějším kritériem pro výběr nažehlovacího lisu je tvar a velikost nažehlovaných objektů. Pro ploché předměty jako dlaždice nebo oděvy jsou vhodné čelisťové lisy jako TC 2 nebo TC 5. Pro hrníčky jsou nabízeny speciální lisy ve velikostech, přesně podle rozměrů hrníčků.

Žádné komentáře: